Archives

Partenerul german Berufskolleg Tecklenburger Land

Orașul minier industrial Ibbenbüren, cu o populație de 51.289 este situat în nordul Rin-Westfalia între Osnabrück și granița cu Olanda. Împrejurimile sunt în principal rurale locuitorii ocupându-se cu agricultura și creșterea bovinelor. La sud de Ibbenbüren, dealurile împădurite ale „Teutoburger Wald” cu frumusețea lor naturală oferă localnicilor și turiștilor deopotrivă o mare varietate de atracții turistice.

Activități. Compania minieră, care are propria școală profesională, datează din secolul al XVI-lea. Pe lângă mină și centrala atașată, există și o selecție largă de mici și mijlocii companii industriale și întreprinderi artizanale, care oferă locuri de muncă și ucenici în multe profesii.

 Colegiul vocațional din Ibbenbüren oferă cursuri pentru 2300 de studenți învățați de 120 de profesori. Datorită locației rurale a colegiului, mulți studenți provin din toată regiunea.

Departamentele noastre sunt: ​​

– tehnicieni electrici, grădiniță, profesori, coafori, mecanici auto, pictori și decoratori, tehnicieni mecanici,tehnicieni instalatori și instalații pentru utilități

– Școală tehnică cu normă întreagă, precum Asistență socială și Asistență medicală pentru lucrători sociali, mecanică

– Colegiul Tehnic Superior in Proiectare, Asistență și în Sănătate

– Școala pregătitoare pentru tehnicieni mecanici, tehnicieni în lemn, asistenți în economia caselor, precum – job Orientation pentru studenții care nu au găsit ucenicie sau studii ulterioare, în special dezavantajati social.

http://www.bk-ibb.de/