Archives

Dispozitiv submersibil

Produsul reprezintă un „Robot submersibil” realizat pentru studiul calității apei. Face parte din proiectul “European Water Investigation” (EUWI) in cadrul Erasmus+ KA2,  la care participa Berufskolleg Tecklenburger Land Ibbenbüren Germany, IIS VOLTERRA ELIA Ancona Italy, ZSE im. I.Domeyki w Bolesławcu Poland, Colegiul Tehnic de Comunicatii Nicolae Vasilescu-Karpen Bacau Romania. A fost conceput si realizat de elevii participanti din Romania pentru a putea naviga în apele din jurul localităților și a măsura câțiva parametri: temperatura, conductivitatea, Ph-ul și oxigenul dizolvat in apa. Masuratorile sunt realizate cu ajutorul senzorilor dedicati conectati la o placa de achizitie de date. Datele sunt inregistrate in timp real si pot fi analizate ulterior.

Submersibilul are o propulsie cu jet de apă dirijat astfel încât să poată realiza imersiunea, emersiunea și deplasarea în apă.

Realizarea robotului submersibil este de dificultate ridicata, necesitand cunostinte din diverse domenii cum ar fi: fizica, chimia, biologie, electronica, informatica, robotica si mecanica.